Menu Sluiten

Beton in de keuken of badkamer

Beton is ook voor binnen II

In ons blog hebben we het eerder gehad over beton voor binnen. De mogelijkheden voor beton in huis zijn eindeloos. Waar je beton vroeger uitsluitend buitenshuis tegenkwam bij grote industriële projecten, is het tegenwoordig niet meer weg te slaan uit ons interieur. Beton is stoer, robuust en ook erg stijlvol. Zeker als je het combineert met andere (natuurlijke) materialen zoals hout. Daarover lees je later meer. In deel twee van onze serie ‘beton is ook voor binnen‘ hebben we het over beton in de keuken en badkamer.

Beton in de keuken of badkamer

Als je liefhebber bent van industriële interieurs, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de opties die beton biedt in jouw keuken of badkamer. Zo kan je een ‘stoer’ randje aan je keuken toevoegen door betonnen keukenbladen te laten plaatsen. Bij ons zijn deze bladen beschikbaar in verschillende tinten grijs, maar ook in het wit. De laatste variant is de laatste tijd aan een opmars bezig; zeker voor mensen die niet zo van het grijs zijn is dit een uitstekend alternatief.

Ook betonnen wastafels passen bij een stoer interieur. Onze wastafels maken wij met de hand en zijn in alle mogelijke maten te maken. Wat je dus ook voor wensen hebt qua vorm en afmeting, wij maken het voor je. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beton in de keuken of badkamer
Keuken met beton en hout

Styling: ga de combinatie aan met hout en staal

Beton op zichzelf is niet voor iedereen spannend genoeg. Teveel van hetzelfde wordt nu eenmaal snel saai. Ga daarom vooral de combinatie aan met andere elementen. Staal of hout vormen met beton bijvoorbeeld vaak spannende combinaties.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een betonnen wasbak af te werken met hout. De combinatie van beton en hout zorgt in dit geval voor een fantastische stoere uitstraling. Maar combineer je beton met bijvoorbeeld messing kranen – zoals op het plaatje hieronder – dan krijg je meteen weer een heel andere, veel chiquere, uitstraling. En ook de combinatie van beton met RVS is een fraaie. Wat dat betreft biedt beton voor ieder wat wils.

Beton in de keuken of badkamer
Wastafel met messing kranen

Vlekken zijn verleden tijd

Een aantal jaren terug waren vooral aannemers huiverig om beton bijvoorbeeld in de keuken te plaatsen. Destijds was beton erg vlekgevoelig en, erger nog, de vlekken gingen er ook eigenlijk niet meer uit. Maar ook op wat betreft beton heeft de tijd niet stilgestaan. Tegenwoordig zijn er allerlei technieken en mengsels die ertoe hebben geleid dat vlekken in keukenbladen of wasbakken verleden tijd zijn.

Zo impregneren wij bijvoorbeeld zelf onze bladen en brengen daarna een extra beschermende toplaag aan. Hierdoor is het eindproduct zeer goed beschermd tegen vlekken, blijft veel langer mooi en is gemakkelijker zelf te onderhouden, mét behoud van die specifieke betonuitstraling.

Meer informatie

Beton in de keuken of badkamer geeft je veel verschillende opties. Zeker de combinatie met andere materialen leveren verschillende spannende resultaten op. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe keuken of badkamer, beton is altijd een optie.

Wil je meer informatie over beton in de keuken, badkamer, of ergens anders? Neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek wat er voor jou allemaal mogelijk is, of voor een goedbedoeld stylingsadvies. Je mag ook altijd een bezoekje brengen aan onze showroom aan de Meiland 17 in Obdam. Kun je meteen al onze producten live zien.