Menu Sluiten

Beton is ook voor binnen

Beton is ook voor binnen: de woonkamer

Beton was vroeger gereserveerd voor plekken buiten ons huis. Het was industrieel, en was alleen bedoeld voor wegen en voor funderingen. Hoogstens voor in de garage misschien. Maar echt wonen op beton? Dat is toch grijs, saai en lelijk?

Maar die tijd ligt definitief achter ons. Om je kennis te laten maken met de mogelijkheden van beton, en waar je het allemaal kunt toepassen, presenteren we een nieuwe serie: beton is ook voor binnen! In vier delen laten we je zien wat je allemaal met beton kunt doen, en op welke plekken je dat kunt doen. In dit eerste deel vertellen we je over beton in de woonkamer.

De woonkamer

Beton in ook voor binnen

De woonkamer is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt als je thuis bent. Wanneer je toe bent aan iets nieuws een belangrijke plek om in te richten dus. Je wilt je er 100% op je gemak voelen. En net zoals iedere persoonlijke voorkeur uniek is, is ook iedere woonkamer uniek. Maar je kunt natuurlijk wel uitgaan van een bepaalde basis. Ben je bijvoorbeeld een fan van robuust en trendy, dan is beton tegenwoordig een hele goede en betaalbare optie.

Beton in je woonkamer kan eigenlijk op twee verschillende manieren. Je kiest voor een betonnen basis met een betonvloer, of je kiest voor betonnen accessoires om je interieur af te maken. Hieronder geven we je een indruk van beide opties.

Woonbetonvloer

De tijd van grijs en grauw beton is voorbij. Ook als het om een betonnen vloer in je woonkamer gaat. Qua styling kun je namelijk tegenwoordig ook met een betonvloer alle kanten op. Zo kun je kiezen om het beton te laten storten in diverse kleuren en met verschillende structuren. Met jouw persoonlijke voorkeur voor de rest van je interieur in je achterhoofd kun je de kleur en structuur van de vloer daarop aanpassen.

Naast de veelzijdigheid in styling, heeft beton nog enkele extra voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer of vloerbedekking. Zo is een betonnen woonvloer heel gemakkelijk om schoon te houden: beton is vrijwel stofvrij en doordat het naadloos is blijft er weinig vuil achter. Voor mensen met een stofallergie is beton dus een hele interessante optie. Verder is beton is erg duurzaam: het gaat wel 15 tot 20 jaar mee. Ook werkt het brandvertragend, en is het kras-, slijt- en kleurvast.

Accessoires

Ga je toch liever voor een andere vloer, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om op een andere manier beton aan je interieur toe te voegen. Met een paar goed gekozen stoere betonnen accessoires of meubels zorg je ervoor dat je interieur meteen een stoerder randje krijgt. En ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Lampen, schalen, theelichtjes, plantenbakken, krukjes, een bijzettafel of een klok. De mogelijkheden zijn enorm.

Betonnen schaalEen andere optie is om voor betonverf op de muur te kiezen. Dit staat vaak erg goed bij andere natuurmaterialen zoals hout. Je brengt de verf zelf eenvoudig aan op de muur. Een makkelijke manier dus om beton aan je interieur toe te voegen, waarbij je door de kleurkeuze altijd jouw persoonlijke smaak kunt behouden en verfijnen.

Meer informatie

Beton in de woonkamer is een prachtige veelzijdige optie. Of je nu voor enkele accessoires of meubels gaat of voor een betonnen woonvloer, met beton kun je eigenlijk alle kanten op. Wil je meer informatie over beton in de woonkamer, of ergens anders? Neem contact met ons op.

Volgende keer in de serie ‘Beton is ook voor binnen’ vertellen we je over beton in de keuken en in de badkamer. Tot dan!