Menu Sluiten

Betonnen keukenbladen

Lees meer over de in’s en out’s van Betonnen keukenbladen, de trend in keukens!

Betonnen keukenbladen

Het betonnen aanrechtblad is al een tijdje in opkomst, maar zal naar verwachting de komende jaren dé trend in de keuken worden. Een betonnen werkblad is mooi, stijlvol, strak, maar in combinatie met andere natuurlijke materialen toch ook warm. Door beton te gebruiken in het design van uw keuken creëert u een eigentijdse look.

Onze betonnen keukenbladen zijn erg toepasbaar. Daarnaast ziet het er strak uit, is het gemaakt van erg sterk materiaal en kunnen ze goed tegen de hitte. Ook zijn de bladen door onze speciale topcoat slijtvast en glad.

De betonnen bladen worden in onze eigen productiehal met de hand gemaakt. Met de juiste aandacht en vakmanschap worden hier mooie producten gemaakt waar u jarenlang plezier van zult hebben. Wij maken onze producten voor u op maat, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.  Voor elke keuken is een blad te maken in de door u gewenste dikte en kleur.

Onze aanrechtbladen

Een aanrechtblad van beton ontstaat door een mengsel van cement met diverse toevoegingen die maken dat het werkblad stevig en duurzaam wordt. Als bewapening van het betonnen aanrechtblad, gebruiken wij onder andere glasvezel. Glasvezel heeft het karakter tegelijkertijd flexibel en ijzersterk te zijn. Dankzij het gebruik van dit materiaal kunnen wij grote en lange betonnen keukenbladen maken met de garantie dat deze niet snel zullen scheuren.

Bij een blad van minimaal vier centimeter gebruiken wij polystyreen (piepschuim) in de kern van de aanrechtbladen.  Hierdoor blijft het beton sterk, maar weegt het een heel stuk minder dan een massief blad.

Een van de kenmerken van beton is dat er altijd kleine haarscheurtjes en poriën aan het oppervlak ontstaan. Deze zijn met het blote oog nauwelijks te zien en doen ook niets af aan de structuur en de sterkte van onze producten. Doordat wij het beton zorgvuldig impregneren met een speciale coating worden deze kleine poriën voldoende gedicht. De impregneermiddelen trekken diep in het beton en zorgen voor een langdurige en goede bescherming tegen vocht en vuil. Zo blijft uw aanrechtblad langer mooi.

Onderhoud van uw keukenblad

Om uw beton keukenblad in goede conditie te houden, zal hij regelmatig onderhouden moeten worden. Voor dagelijkse reiniging kunt u het beste lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Gebruik geen bijtende of schurende middelen. Dit tast de beschermende werking van de toplaag aan.

Probeer daarnaast ook geen zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak te laten vallen. Daarnaast moet u, ondanks dat onze betonproducten goed bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, hiermee goed oppassen. Zet geen hete pannen vanaf het vuur op het blad, maar maak gebruik van een onderzetter.

Tenslotte raden wij u aan om eens in het half jaar een nieuwe toplaag op het blad aan te brengen. Hierdoor houdt u uw betonproduct in topconditie. De toplaag brengt u zelf dun en regelmatig aan met een zachte, schone doek op het schone en droge oppervlak. Wrijf vervolgens de laag goed in en laat de nieuwe toplaag gedurende tien minuten intrekken. Poets deze tenslotte met een schone doek tot dat er een egaal glanzend oppervlak ontstaan.

Hulp nodig? Wij helpen uw graag! Neem vrijblijvend contact met ons op en dan kunnen we kijken wat we voor u kunnen betekenen!

Prijzen

De prijs van een betonnen aanrechtblad wordt berekend per strekkende meter. Mede bepalend zijn de bladdikte, sparingen en randafwerking.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina of telefonisch via : 06-54271133. 

shares