Menu Sluiten

Kruipruimte inspectie

Kruipruimte inspecteren

Als er veel vocht of schimmel in uw woning zit, dan kan het handig zijn om een kruipruimte-inspectie te laten doen. Dit soort problemen ontstaan namelijk vaak door de slechte staat van deĀ  kruipruimte. Als hier teveel vocht zit is de kans groot dat het naar boven trekt, naar de woning zelf. Met alle gevolgen van dien: schimmelvorming, een kil gevoel in huis, stank, noem maar op. Door de kruipruimte grondig door ons te laten inspecteren komt u snel achter de staat van uw kruipruimte. Ook adviseren we u over opties om de problemen op te lossen. U weet snel waar u aan toe bent.

Houtrot

Houtrot is een ander probleem dat indirect een gevolg is van teveel vocht in huis. Door teveel vocht ontstaan namelijk zwammen, en die zorgen voor veel problemen. We hebben het hier over zwammen, maar eigenlijk bedoelen we hiermee heel veel verschillende soorten schimmels. Wat deze gemeen hebben is dat ze uiteindelijk hout aantasten (‘houtrot’). Een groot probleem in woningen met een houten vloer en een houten balklaag.

Deze schimmels zitten voornamelijk in oudere woningen met een kruipruimte en een houten ondervloer. Hierdoor ontstaat dus houtrot. In ernstige gevallen kan hierdoor zelfs de vloer gaan verzakken. En dan bent u een stuk verder van huis. Wacht u namelijk te lang met het aanpakken van de problemen in de kruipruimte dan verplaatsen de problemen zich naar de rest van de woning. Deze voelt steeds killer aan of begint te stinken. Ook voelt u het in de portemonnee: om tot een aangename temperatuur te komen moet u langer en hoger stoken.

Betonnen vloeren

Ook betonnen vloeren kunnen gaan ‘rotten’. In dit geval heeft dat echter niets te maken met schimmels, maar is de samenstelling van het beton de boosdoener. Vroeger werden er namelijk vaak ‘versnellers’ aan het beton toegevoegd om ervoor te zorgen dat het beton sneller zou drogen. Deze versnellers bestaan echter uit chemische middelen die nare gevolgen kunnen hebben. Ze tasten bijvoorbeeld de bewapening in het beton aan: die gaat na verloop van tijd roesten. Door deze roestvorming zet de bewapening uit en gaat het beton langzaam maar zeker afbrokkelen. En dat noemen we dus betonrot.

kruipruimte inspectie
Een kruipruimte opvullen met schuimbeton

Kruipruimte inspectie

Onze kruipruimte-inspectie bestaat uit een grondig en professioneel onderzoek. We onderzoeken eerst de gehele kruipruimte goed. Zowel op de aanwezigheid van zwammen als houtaantastende insecten. Daarna adviseren we u wat u het beste kunt doen. Bijvoorbeeld het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton. Dit zorgt ervoor dat u nooit meer last heeft van vocht uit de kruipruimte. Naast de kruipruimte kunnen we uiteraard ook betonnen vloeren inspecteren op betonrot.

Vraag een offerte aan

Offerte aanvragen? Maak snel een afspraak met ons door het volgende contactformulier in te vullen of direct met 06-11748787 of 06-54271133 te bellen.