Menu Sluiten

Renovatievloer

Deel ons artikel

stortproces woonbeton

Renovatievloer

Een goede vloer is belangrijk voor ieder huishouden. Het is hét onderdeel van het huis waar het meest op geleefd wordt. Het vervangen van een (begane grond)vloer is dus best een grote ingreep. Een van de opties tijdens het vervangen van jouw vloer is het aanleggen van een renovatievloer. In deze blog leggen we uit wat we hiermee bedoelen en wat de grote voordelen zijn.

Oude gebouwen zijn vaak opgetrokken rond een constructie van hout. In de loop der jaren kunnen zich door optrekkend vocht (huis warm ,grond koud) ontstaan. Dit is een ideale voedingsbodem voor houtaantastende insecten en aantasting door zwam op hout en muren. Zij verzwakken de houtconstructie. Het houtwerk vervangen ligt voor de hand, maar leidt meestal tot een ingrijpende kostbare reconstructie.

Wij bieden een beproefd alternatief voor vervanging, door het hout te verwijderen en een nieuwe vloer aan te bieden. Wij adviseren meestal een Woonbetonvloer op Schuimbeton. Deze oplossing is minder ingrijpend, minder kostbaar en zeker zo sterk als renovatie van oude balken en vloer. Ook zal deze investering gunstig zijn voor uw portemonnee. Met het aanbrengen van schuimbeton, zal de warmte minder snel uw huis verlaten en zal ook de energie rekening lager zijn.

Kortom zijn onze vloeren: 

– Ideaal voor renovatie-, aanbouw- en uitbouwprojecten;

– Een lichtgewichte oplossing en zijn gemakkelijk te verwerken;

– Geschikt voor een stille, kierdichte en comfortabele begane grondvloer;

– Daarnaast monteren wij de vloer in één dag.

OFFERTE RENOVATIEVLOER ? KLIK HIER

Werkwijze aanbrengen renovatievloer

Onze werkwijze van het aanbrengen van een renovatievloer gaat als volgt: na onderzoek verwijderen wij vakkundig het aangetaste hout en brengen wij schuimbeton aan. Schuimbeton is een isolatiebeton én fundatiebeton en wordt veel gebruikt bij vloerrenovaties van woningen en gebouwen. Bovendien heeft het als bijkomend voordeel dat er een vloerverwarming in geplaatst kan worden.

Nadat het schuimbeton en eventuele vloerverwarming is aangelegd, plaatsen wij de wapeningstaven erin. Deze staven zorgen voor een extra sterke verbinding en verminderd eventuele scheurvormen. Eventueel brengen bij ook een bekisting aan.

Hierna is het tijd om de woonbetonvloer. Deze vloer is kenmerkend voor zijn strakke en minimalistische karakter. Daarnaast is hij slijtvast, goed te onderhouden en krasvast.  Woonbeton is toepasbaar in alle vertrekken van woonhuizen, winkels en panden, maar vanwege de enorme slijtvastheid en het gemak in onderhoud is het woonbeton ook zeer geschikt voor showrooms en kantoren.

Na het storten van het woonbeton vlinderen wij de vloer voor een optimaal goed oppervlak.

Benieuwd of deze oplossing ook iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!