Menu Sluiten

Nadelen van woonbeton

Nadelen woonbeton

Deel ons artikel

Nadelen betonvloer

Een woonbetonvloer is een prachtige vloer, maar er zijn ook enkele nadelen van woonbeton bekend. Woonbeton is de perfecte vloer om uw interieur een strak, industrieel of minimalistisch karakter te geven. Het is ook zeer sluit- en krasvast; bijvoorbeeld veel sterker dan een gietvloer. Maar, net als bij ieder ander product, heeft woonbeton ook wat aandachtspunten. Hieronder stippen we ze voor u aan.

De nadelen van woonbeton

Beton is een natuurproduct. En dat betekent dat er na verloop van tijd wat kleine scheurtjes in kunnen ontstaan. Als u houdt van een stoere en robuuste look is dat natuurlijk geen probleem, maar het is wel iets om voor aanschaf rekening mee te houden. Verder zult u een woonbetonvloer (net als iedere andere vloer) goed moeten onderhouden als u hem lang mooi wilt houden. Daarnaast zult u gemorste drankjes of vetspetters direct op moeten ruimen, anders ontstaan er snel vlekken in de vloer.

Ook zal woonbeton uiteraard op de juiste manier aangelegd moeten worden. Dit vereist precisie en nauwkeurigheid. Gebeurt dit niet dan bestaat er een kans dat de kwaliteit van het woonbeton tegenvalt. Dat zou jammer zijn, want een betonnen vloer zou in principe jarenlang mee moeten gaan.

De voordelen van woonbeton

Vormen bovenstaande nadelen geen probleem voor u dan is een woonbetonvloer echt een hele mooie optie. Woonbeton is toepasbaar in alle vertrekken van woonhuizen, winkels en panden. En vanwege de enorme slijtvastheid en het gemak in onderhoud is het ook geschikt voor bijvoorbeeld showrooms of kantoren. Een woonbetonvloer is warm, naadloos, eenvoudig in onderhoud en heeft een strakke moderne uitstraling. Woonbeton is leverbaar in diverse grijstinten en in een aantal standaardkleuren. Het is toepasbaar op iedere vormvaste en vlakke ondervloer.

Betonnen vloeren waren in het verleden alleen geschikt voor fabrieken en grote hallen. Maar dat is verleden tijd. Een betonnen vloer kan juist hartstikke trendy zijn. Er zijn steeds meer mensen die voor woonbeton in de woonkamer kiezen. Het grote voordeel van woonbeton is dat het jaren mee gaat, de kwaliteit extreem goed is en er veel variaties mogelijk zijn. Ook kunt u kiezen uit verschillende kleuren waardoor woonbeton voor verschillende ruimtes te gebruiken is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton of wilt u een offerte aanvragen? Vul dan ons contactformulier in of bel direct met 06-54271133 of 0226-427785.