Menu Sluiten

Wonen op beton

Woonbeton

Na jaren tegen je oude interieur te hebben aangekeken is het eindelijk zover: je bent toe aan iets nieuws. Woonbeton is dan een hele interessante en veelzijdige optie. Want, of het nu voor woonkamer, keuken of badkamer is, een woonbetonvloer past in elke kamer van je huis. Als je woonbeton als basis voor je interieur neemt krijgt je hele huis een robuuste, stoere en trendy uitstraling. Vervolgens zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je betonnen interieur helemaal naar jouw wensen aan te passen.

Stylingsopties

Woonbeton

Qua styling kun je met woonbeton namelijk alle kanten op. Zo kun je ervoor kiezen om voor een geheel betonnen look te gaan. Vind je dat te veel van het goede is ook de combinatie met staal of hout mooi. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om jouw voorkeur. En doordat een woonbetonvloer helemaal aan jouw wensen is aan te passen, past hij bij elk interieur.

Je kunt de vloer bijvoorbeeld laten storten in diverse kleuren. Bij beton denk je misschien in eerste instantie aan grauw en grijs. Maar dat hoeft zeker niet. Natuurlijk kun je voor een echte industriële look gaan met zwart of grijs, maar tegenwoordig behoren andere kleuren ook tot de opties. Zo past jouw nieuwe vloer altijd bij het interieur dat jij in je hoofd hebt.

En ten slotte is ook de oppervlaktestructuur van het beton aan jouw wensen aan te passen. Of je nu een hele gladde vloer hebt, of eentje met een grovere structuur. Het is allemaal te regelen.

Vloerverwarming

En als je toch bezig bent: woonbeton is ook uitstekend te combineren met vloerverwarming. Niet alleen heb je dan de hele winter lekker warme voeten, je hoeft ook de energierekening niet meer met angst en beven tegemoet te zien. Met vloerverwarming is die namelijk een stuk lager. En in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp is het ook nog eens een hele milieuvriendelijke en duurzame optie. Goed voor de portemonnee én het milieu.

Meer voordelen

Het hebben van een betonnen woonvloer heeft meer voordelen. Beton is naadloos, en blijft zo goed als stofvrij. Hierdoor is het aan de ene kant zeer gebruiksvriendelijk en hoef je de vloer nauwelijks te onderhouden. Ook is woonbeton zo een uitstekende optie voor mensen met allergieën die snel last hebben van stof. En er zijn meer voordelen. Beton is erg sterk en duurzaam: het blijft lang mooi, en gaat nog langer mee. Ook werkt het brandvertragend, en is het kras-, slijt- en kleurvast.

Meer informatie

De prijs van een woonbetonvloer hangt af van veel verschillende dingen. Bijvoorbeeld van het aantal te leggen vierkante meters. En iedere woonbetonvloer is een uniek product, waar ook een unieke prijs aan zit. Ben je benieuwd naar de prijs voor jou, de vele opties van woonbeton of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen, neem dan contact met ons op.