Menu Sluiten

Woonbetonvloer

Woonbeton vloer van beton.

Woonbeton Interieur levert compleet afgewerkte woonbetonvloeren voor particulieren en ondernemers. Door onze jarenlange ervaring met schuim en woonbeton, hebben wij bijzondere expertise opgebouwd in het storten en gevlinderd afwerken van betonvloeren, de ideale ondergrond voor woonbeton vloerafwerkingen. Deze complete gevlinderde woonbetonvloeren zijn ideaal voor woningen en kantoren en zijn in diverse grijstinten aan te brengen.

Schuimbeton is ideaal voor het opvullen van kruipruimtes en wordt veel gebruikt bij renovatie van woningen en gebouwen. Het heeft bovendien als voordeel dat het een fundatie en isolatievloer is waarop eenvoudig vloerverwarming en een mooie afdekvloer kan worden aangebracht. Wij bieden het totaalconcept aan waarbij we, nadat we schuimbeton hebben aangebracht, zorgdragen voor het leggen en monteren van vloerverwarming. Vervolgens werken we het geheel af met een mooie vlakke dekvloer of, desgewenst, een stoere industrieel ogende betonvloer. Het gehele project wordt centraal gecoördineerd, u heeft een enkel aanspreekpunt die het totale project voor u begeleidt.

Waarom een gevlinderde betonvloer?

Een regulier opgeleverde betonvloer heeft een te ruige structuur om een gladde cementgebonden afwerking op aan te brengen. Voordat men deze betonvloer kan vlinderen moet de betonvloer goed gedroogd en uitgehard zijn. Ook kan het zijn dat bepaalde voegen tussen de net gestorte vloer en andere bouwkundige elementen eerst goed dicht moeten worden gezet. Met een vlinder of troffelmachine wordt daarom de toplaag van deze ruwe betonvloer geschuurd zodat een glad en egaal oppervlak ontstaat. Daarna wordt de betonvloer stofvrij gemaakt. Pas dan kan worden begonnen met de afwerking tot een woonbetonvloer. De totale opleveringstijd van complete woonbetonvloeren is afhankelijk van de binnentemperatuur en vochtigheidscondities. een exacte prognose is dus nooit helemaal te geven, maar houdt rekening met een periode van 6 tot 8 weken voordat kan worden begonnen met de afwerking naar uw woonbetonvloer.

Woonbetonvloeren en vloerverwarming

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten vloerverwarmingssystemen op de markt, sommigen daarvan zijn ook prima in te zetten bij de renovatie van badkamers. Vooral voor renovatiedoeleinden heeft men een systeem nodig met een minimale dikte zodat er geen al te grote voorzieningen hoeven te worden getroffen voor een nette aansluiting bij dorpels en deuren. Hoe dan ook, ook bij de renovatie van badkamers is woonbeton toe te passen. Wel moet vooraf goed worden gekeken naar de waterdichtheid van het toe te passen systeem, niet alle cementgebonden producten lenen zich voor natte ruimten.

Renoveren van bestaande betonvloeren

Een bestaande betonvloer is meestal niet direct geschikt voor het toepassen van woonbeton. In de meeste gevallen is de betonvloer te ruw. Wij adviseren in dat geval om een voldoende dikke laag van de bestaande betonvloer te verwijderen. En vervolgens een nieuwe laag beton, met de gewenste grijstint (door-en-door gemengd), aan te brengen. Deze nieuwe laag woonbeton werken we vervolgens af tot een mooie, stoere en strakke woonbetonvloer. Houdt er in ieder geval rekening mee dat eventueel sommige dorpels en deuren moeten worden aangepast. Afhankelijk van de situatie helpen we u om een passende oplossing te kiezen. Alternatieven voor een betonvloer zijn linoleum of visgraat laminaat.

ID beton

Bent u geïnteresseerd in handgemaakte woonaccessoires? Kijk dan op de website van ID beton. Of op deze online woonwinkel. ID beton maakt design producten met de hand. Ze richten zich op industrieel interieur, dit past goed bij het uiterlijk van de betonvloer.


Voordelen woonbeton

 

  • Kleurvast en UV-stabiel
  • Naadloos en heel makkelijk te onderhouden
  • Slijtvast, antistatisch en vloeistofdicht
  • Brandveilig en geluidsisolerend
  • Goed geschikt voor vloerverwarming
  • Eenvoudig stofvrij te houden