Menu Sluiten

Wooninterieur

Deel ons artikel

U heeft net uw huis flink verbouwd of misschien wel een heel nieuw huis gekocht. Gefeliciteerd! Maar dat is natuurlijk nog maar de eerste stap. Nu rest u het aankleden van het interieur nog! Wij helpen u graag op weg met een aantal verschillende stijlen:

Basic

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is ‘basic’ een stijl die allesbehalve saai is. Kiest u voor basic, dan kiest u voor een strak interieur met rechte vormen in het meubilair. Het is makkelijk in te richten en kan daardoor bijna niet fout gaan. Het idee achter een basic-interieur is dat het rust uitstraalt. Daarom wordt er ook vaak weinig gebruik gemaakt van accessoires: het is een echte no-nonsense stijl. Bij basic horen horen natuurtinten zoals wit, grijs, bruin en zwart.

U kunt natuurlijk altijd uw eigen twist geven aan een basic-interieur. Bijvoorbeeld door accenten aan te brengen uit andere, wat meer traditionele, stijlen. Door voor een of twee andere accessoires te kiezen vallen deze meteen goed op.

Scandinavisch

Een interieurstijl die veel lijkt op basic, maar toch uniek is, is de Scandinavische stijl. Zoals de naam al zegt is de stijl afkomstig uit de Scandinavische landen (Finland, Zweden, Denemarken en Noorwegen). In dit gebied zijn ze gek op dierlijke vachten en veel licht. Een ‘Scandinavische’ woonkamer heeft dan ook vaak lichte muren, meubels en vloer. Wat verder kenmerkend is voor deze stijl is het gebruiken van duurzame voorwerpen, zoals houten tafels. Grijstinten en natuurtinten hebben de voorkeur.

Om een eigen draai te geven aan een Scandinavische woonkamer raden we aan om stukje design aan je woonkamer toe te voegen. Bijvoorbeeld een mooie stoel of een fraai schilderij. Een wollen kleed op de vloer geeft het geheel meer warmte en comfort.

wooninterieur
Betonnen lamp

Klassiek

Veel mensen zijn een beetje allergisch voor de term ‘klassiek’. Ze denken vaak aan een beetje een oubollige stijl. Maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Zeker niet als u klassieke interieurelementen combineert met moderne. Zo creĆ«ert u altijd een stijl die bij u past.

De klassieke stijl zelf bestaat al heel lang en gaat terug naar de woonideeƫn van de oude Grieken en Romeinen. Een bekend element in een klassiek wooninterieur is de kroonluchter. Die wordt in hedendaagse interieurs steeds vaker gecombineerd met andere stijlen, bijvoorbeeld met stalen of houten interieurelementen. Enkele andere klassieke elementen: satijn, leer, hout en textiel. Eigenlijk kunnen alle materialen gebruikt worden zolang de voorwerpen sierlijke en ranke vormen hebben.

Combinaties

Wat voor stijl u ook kiest, we raden aan om toch vooral te kiezen voor die elementen die u het mooiste vindt. En dat betekent in de praktijk vaak dat u elementen uit verschillende stijlen met elkaar combineert. Komt u er echt niet, kunt u natuurlijk altijd een beroep op ons doen voor een advies.